Colostrum Probiotika na výrobu jogurtu

Vyprodáno

Doplněk stravy ESSENS Colostrum Probiotics obsahuje čtyři vybrané probiotické kultury - kmeny mikroorganismů s příznivými účinky, prebiotikum inulin a colostrum, které je zdrojem účinných protilátek.
Výrobek je určen pro individuální přípravu "živých" domácích jogurtů vysoké kvality.
* PROBIOTIKA = živé organismy, které vytváří rovnováhu střevní mikroflóry
(Streptococcus lactis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum)
** PREBIOTIKA = zdroj energie pro "jogurtové" mikroorganismy a symbiotické střevní bakterie
Jogurt vytvořený z pro/prebiotické směsi ESSENS představuje takzvanou "funkční potravinu". Tj. potravinu vyrobenou z přirozeně se vyskytujících složek, které mají vedle výživné hodnoty i příznivý účinek na zdraví konzumenta.
Obsah balení:
6 ks sáčků / 10 g směsi v jednom sáčku
Výrobce: ESSENS EUROPE SE, Zaoralova 3045/1e, 628 00 Brno

525,00 Kč

K výrobě jogurtu  potřebujeme 

  1. 1 l (nejlépe plnotučného) čerstvého mléka, nikoliv trvanlivého, 1 sáček probiotické směsi ESSENS a jogurtovač ESSENS.
  2. Příprava jogurtu : Do nerezové nádoby nalijete 1 litr mléka. Odstředěné nebo polotučné mléko produkuje řidší jogurt, zatímco z plnotučného mléka vyrobíte jogurt hustší. K výrobě použijte vždy čerstvé mléko, tzv. pětidenní, nikoliv mléko trvanlivé. Je možné použít i mléko nepasterizované, které je však vhodné nejdříve převařit. Než začnete s přípravou, je nutné zahřát mléko na pokojovou teplotu. Teplota mléka v jogurtovači nemá přesáhnout 43 °C, při delším působení vyšší teploty probiotické kultury hynou. Do mléka poté nasypete 1 sáček ESSENS Colostrum Probiotics a důkladně promícháte. Díky nádobě o objemu 1,5 litru bude příprava jogurtové směsi opravdu pohodlná, při míchaní v nerezové nádobě však doporučujeme používat plastové či dřevěné lžíce, aby se nádoba nepoškrábala.
    Nerezovou nádobu poté přikryjete plastovým krytem, vložíte do hlavní části jogurtovače a uzavřete průhledným víkem. Díky unikátnímu topnému tělesu PTC se mezi nerezovou nádobu a samotný jogurtovač nepřidává voda! Po zapojení do zásuvky je automaticky zahájen proces výroby jogurtu. Ten trvá přibližně 8 hodin. Necháte-li jogurtové kultury pracovat déle, bude výsledný jogurt hustší a kyselejší. Záleží tedy pouze na vaší chuti, jak dlouho necháte přístroj zapnutý. Nemělo by to být však déle než 12 hodin. Jakmile je jogurt hotov, odpojte jogurtovač ze zásuvky. Ihned po dokončení procesu fermentace (mléčného kvašení) je jogurt připraven ke spotřebě. Ke stabilizaci (ztuhnutí) však důrazně doporučujeme umístit nádobu s jogurtem do chladničky, čímž se prodlouží i datum spotřeby. Doba uskladnění v chladničce by neměla přesáhnout 3 - 5 dnů.